Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Biszkoptowy domek"
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 153
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 299
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1528
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 153
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 299
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1528
Składniki
Żółtka utrzyj z 1 cukrem waniliowym. Białka ubij na sztywno. Dalej ubijając, dosyp połowę cukru. Połącz obie masy. Wmieszaj 18 dag mąki przesianej z proszkiem do pieczenia. Podziel ciasto na dwie części. Do jednej z nich dodaj olej, a do drugiej kakao.
Przygotuj dwie blaszki o wymiarach 24 na 30 cm. Przykryj je pergaminem, rozsmaruj osobno jasne i ciemne ciasto. Piecz w temperaturze 200 st ok. 10 min.
Z mleka i reszty mąki ugotuj budyń. Dodaj cukier waniliowy i 3 dag masła, ostudź. Pozostałe masło utrzyj z resztą cukru. Dodaj do masy. Wrzuć truskawki.
Upieczone blaty przekrój wzdłuż na połówki. Układaj jeden na drugim (na przemian jasny i ciemny) smarując kremem. Odstaw do stężenia. Ciasto przekrój po przekątnej. Złóż, tworząc domek. Polej polewą.Źródło: Świat kobiety