Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Biszkoptowy tunel z kremem i owocami"
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 112
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 112
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Składniki
Jajka ubij lub zmiksuj razem z cukrem kryształem. Wmieszaj mąkę przesianą razem z kakao, proszkiem do pieczenia oraz skrobią.
Ciasto rozsmaruj na blasze pokrytej pergaminem. Wstaw do piekarnika. Piecz około 12 min w temp. 200 st. Po upieczeniu zdejmij biszkopt z blachy, odłóż do wystudzenia, usuń pergamin.
Z upieczonego placka biszkoptowego odetnij 1/3. Resztą biszkoptu wyłóż podłużną formę na ciasto-tunel (z półokrągłym dnem).
Kremówkę ubij na sztywno z 1-2 łyżkami cukru pudru oraz z zagęszczaczem do bitej śmietany. Truskawki (ok. 20 dag) opłucz, osusz, pozbaw szypułek.
Połowę ubitej śmietany rozsmaruj na cieście. Ułóż truskawki, przykryj resztą śmietany i odkrojonym ciastem. Schłódź w lodówce.Źródło: Świat kobiety