Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Mam dla was dziś słodki deser w formie kryształka na biszkopcie oczywiście mój osobisty pomysł na który zapraszam po przepis na mój blog
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 37
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 107
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 20
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 37
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 107
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 20
Składniki
Kolorowe galaretki rozpuścić każdą w 3/4 szklanki wody a bezbarwną w jednej szklance wody pozostawić kolorowe do zastygnięcia a bezbarwną do wystygnięcia
Gdy galaretki stygną przygotować biszkopt jajka zmiksować z cukrem następnie wsypać mąki oraz proszek do pieczenia i wlać olej również zmiksować ciasto przelać do blaszki 32/25 wyłożonej papierem i wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 stopni piec 20 minut do suchego patyczka wyjąc do ostygnięcia
Gdy biszkopt stygnie przygotować masę twaróg ze śmietaną i śmietaną w proszku oraz cukrem zmiksować do połączenia się składników dodać galaretkę bezbarwna ostygniętą i również zmiksować, następnie dodać stężałe pokrojone galaretki i wymieszać za pomocą łyżki
Jak wszystko już przygotowane biszkopt rozkroić na dwa blaty jeden blat położyć w blaszce na niego wylać masę na masę drugi blat ciasta a następnie zalać galaretką można wcześniej wyłożyć owoce