Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Blok brzoskwiniowo-malinowy"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 262
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 373
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 436
Polecam.
Odsłon: 817
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 262
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 373
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 436
Polecam.
Odsłon: 817
Składniki
Maliny przebierz, opłucz na sitku i osusz na ściereczce. Brzoskwinie umyj, wytrzyj, rozetnij. Potem wyjmij pestki, miąższ pokrój w grubą kostkę. Ciastka ptysiowe rozetnij wzdłuż. Podłużną foremkę (10 x 30 cm) opłucz zimną wodą. Wyłóż folią spożywczą, tak by by wystawała poza brzegi.
Połowę ciastek ułóż na spodzie formy. Przytnij je tak, by dobrze przylegały do dna. Żelatynę wymieszaj z niewielką ilością zimnej wody. Odstaw na kilka minut, by spęczniała.
W tym czasie serek mascarpone utrzyj z cukrem oraz sokiem i skórką z cytryny. Dodaj jogurt. Śmietanę ubij na sztywno, delikatnie domieszaj do masy serowo-jogurtowej. Spęczniałą żelatynę ostrożnie dodaj do pianki. Kiedy masa zacznie lekko tężeć, dołóż przygotowane wcześniej owoce i rozsmaruj na spodzie z ciastek ptysiowych.
Wierzch pianki przykryj pozostałymi ciastkami oraz wystającą folią. Wstaw do lodówki na co najmniej 8 godzin (a jeszcze lepiej na noc).
ok. 35 minut . Chłodzenie ok. 8 godzin, 1 porcja 150 kcal.Źródło: Tina