Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Blok czekoladowy z wafelkami i żurawiną"
...ale pyszny.
Odsłon: 709
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 82
Polecam.
Odsłon: 625
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 365
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 163
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5137
...ale pyszny.
Odsłon: 709
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 82
Polecam.
Odsłon: 625
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 365
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 163
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5137
Składniki
Białą czekoladę posiekaj, wrzuć do metalowej miski. Dodaj miękką margarynę. Postaw nad naczyniem z parującą wodą, stop. Zdejmij z kąpieli wodnej i zagęść mlekiem w proszku. Jajka ubij z cukrem na puszystą masę. Masę czekoladową małymi porcjami dodawaj do masy jajecznej. Wymieszaj.
Podłużną foremkę wyłóż folią spożywczą. Na spodzie rozsmaruj odrobinę przygotowanej masy i ułóż 5 wafelków – jeden obok drugiego. Resztę masy czekoladowej wymieszaj z żurawiną. Układaj kolejne warstwy z wafli i masy czekoladowej (garść wafli odłóż do dekoracji). Zakończ warstwą z wafli i wstaw do lodówki.
Gorzką czekoladę stop. Gotowy blok wyjmij z formy, usuń folię. Wierzch udekoruj paseczkami stopionej czekolady oraz pozostałymi wafelkami połamanymi na drobne kawałki. Do czasu podania blok czekoladowy przechowuj w lodówce. Czas przygotowania: 35 min.
Cena porcji: ok. 5 zł Kalorie: porcja 370 kcalŹródło: Na żywo