Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Blok orzechowo-czekoladowy"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1295
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 58
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 350
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1295
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 58
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 350
Składniki
Orzechy posiekaj. Masło rozpuść w garnku, dodaj cukier, wodę, kakao. Podgrzewaj, mieszając, do rozpuszczenia się cukru. Zdejmij z ognia, wystudź.
Herbatniki włóż do foliowej torebki, lekko pokrusz. Wymieszaj z mlekiem w proszku, wsyp do masy czekoladowej. Wymieszaj wszystko, uformuj rulon, obtocz w mieszance łuskanych orzechów.
Blok zawiń ściśle w folię spożywczą. Wstaw do lodówki na cztery godziny. Pokrój w plastry.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień