Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Blok z truskawek"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 202
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 428
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 460
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 202
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 428
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 460
Składniki
Cukier rozpuść w wodzie i zagotuj syrop. Białka ubij na sztywno, cały czas miksując, powoli wlewaj gorący syrop, aż do momentu powstania lśniącej i puszystej bezy. Połowę truskawek pokrój w małe kawałki, a pozostałe truskawki zmiksuj, by powstał mus.
Śmietanę ubij na sztywno, dodaj mus, kawałki truskawek i bezę. Całość dokładnie wymieszaj szpatułką, przełóż do formy, która jest wyłożona folią spożywczą, i wstaw do zamrażalnika na minimum 4 godziny.
Kilka minut przed podaniem wyjmij z zamrażalnika, żeby deser lodowy odtajał i dał się pokroić.Źródło: Dobry Tydzień