Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nic nie smakuje tak dobrze, jak ciasta, którymi zajadaliśmy się dekady temu. Kiedyś ciasto Salceson było obowiązkowym punktem w niemal każdym imieninowym lub prywatkowym menu. Z czasem przepis odszedł nieco w zapomnienie, jednak warto do niego wracać. To niezwykle proste ciasto z pewnością znajdzie się w gronie waszych ulubieńców.
Jajka rozbij do dużej miski, a następnie przy pomocy miksera ubij je razem z cukrem na jasną i puszystą masę. Następnie przesiej przez sitko mąkę, cynamon, kakao, proszek do pieczenia oraz sodę i dodaj do ubitych jajek. Dodaj również olej. Zmiksuj całość na gładką i jednolitą masę.
Jabłka obierz i pokrój w dosyć dużą kostkę (możesz użyć ich więcej niż 500g - wszystko zależy od twoich preferencji). Pokrojone jabłka dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj.
Masę na ciasto salceson przełóż do wysmarowanej masłem tortownicy o średnicy 23 cm. Piec w temperaturze 180 stopni przez 45 minut ( lub do suchego patyczka). Wyjmij z piekarnika i odstaw do wystudzenia.
Czekoladę rozpuść razem z masłem i dokładnie wymieszaj. Tak przygotowaną polewą udekoruj wierzch ciasta. Zamiast polewy czekoladowej możesz posypać ciasto cukrem pudrem.
Bardzo smaczna, soczysta kiełbasa wieprzowa chuda, podpiekana. Kiełbasa wędzo...
Odsłon: 30
Ciasto "Och i Ach" - czyli prosta rolada z bananem - to połączenie najlepszyc...
Odsłon: 400
Przepis dnia
Przepis na soczystego kurczaka duszonego w winie
Odsłon: 387
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1898
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17495
Bardzo smaczna, soczysta kiełbasa wieprzowa chuda, podpiekana. Kiełbasa wędzo...
Odsłon: 30
Ciasto "Och i Ach" - czyli prosta rolada z bananem - to połączenie najlepszyc...
Odsłon: 400
Przepis dnia
Przepis na soczystego kurczaka duszonego w winie
Odsłon: 387
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1898
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17495
Składniki
Jajka rozbij do dużej miski, a następnie przy pomocy miksera ubij je razem z cukrem na jasną i puszystą masę. Następnie przesiej przez sitko mąkę, cynamon, kakao, proszek do pieczenia oraz sodę i dodaj do ubitych jajek. Dodaj również olej. Zmiksuj całość na gładką i jednolitą masę.
Jabłka obierz i pokrój w dosyć dużą kostkę (możesz użyć ich więcej niż 500g - wszystko zależy od twoich preferencji). Pokrojone jabłka dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj.
Masę na ciasto salceson przełóż do wysmarowanej masłem tortownicy o średnicy 23 cm. Piec w temperaturze 180 stopni przez 45 minut ( lub do suchego patyczka). Wyjmij z piekarnika i odstaw do wystudzenia.
Czekoladę rozpuść razem z masłem i dokładnie wymieszaj. Tak przygotowaną polewą udekoruj wierzch ciasta. Zamiast polewy czekoladowej możesz posypać ciasto cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
Leśny mech
Desery
Ciasto "Och i Ach"
Desery
Placek śliwkowy z płatkami owsianymi
Desery
Domowe lody bananowe z masłem orzechowym
Leśny mech
Dzisiaj zapraszam na klasykę letnich imprez rodzinnych, czyli ciasto leśny me...
Odsłon: 11
Ciasto "Och i Ach"
Ciasto "Och i Ach" - czyli prosta rolada z bananem - to połączenie najlepszyc...
Odsłon: 400