Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bób duszony z parmezanem"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 158
Polecam.
Odsłon: 259
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 80
...ale pyszny.
Odsłon: 348
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 158
Polecam.
Odsłon: 259
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 80
...ale pyszny.
Odsłon: 348
Składniki
Bób przebierz, opłucz, osącz. Gałązki ziół zwiąż w pęczek. Cebulę obierz, posiekaj.
W garnku rozgrzej 2 łyżki oliwy. Włóż cebulę. Mieszając, usmaż ją na szklisto. Dołóż bób oraz pęczek ziół. Całość zalej bulionem. Duś ok. 25 minut, aż bób będzie miękki. Pod koniec przypraw solą oraz pieprzem. Usuń zioła.
Parmezan zetrzyj na grube wiórki. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z resztą oliwy. Posmaruj tym kromki bułki. Zrumień je na rozgrzanej patelni. Na każdej grzance połóż porcję duszonego bobu. Posyp parmezanem.Źródło: Naj