Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Boczek z mięsem i żurawiną"
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 40
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 25
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 49
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 109
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 40
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 25
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 49
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 109
Składniki
Przepis przysłała Genowefa Kamizela z Łabędziowa
Boczek natrzyj przyprawą do mięsa. Odstaw na godzinę w chłodne miejsce. Łopatkę zmiel z cebulą. Dodaj rodzynki i żurawinę, mąkę ziemniaczaną, dobrze wyrób, przypraw solą i ew. tabasco.
Rozłóż równomiernie na całym boczku, zostawiając wolne brzegi. Posyp suszonymi jabłkami, zwiń. Roladę ciasno zwiąż sznurkiem bawełnianym. Wierzch posyp przyprawami.
Ułóż w naczyniu żaroodpornym, przykryj. Piecz ok. półtorej godz. w 180°C, podlewając wytwarzającym się sosem. Pod koniec pieczenia pokrywę zdejmij.Źródło: Chwila dla Ciebie