Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bombowy deser"
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 112
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 452
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32629
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 82
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 112
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 112
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 452
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32629
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 82
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 112
Składniki
Białka ubij na sztywną pianę, pod koniec stopniowo dosypując cukier. Następnie dodawaj po jednym żółtku. Na koniec wsyp przesiane obie mąki, całość delikatnie wymieszaj. Przelej na płaską blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz 12-15 min w temperaturze 180°C. Okrągłe naczynie (miska lub durszlak) wyłóż folią aluminiową. Z biszkoptu wytnij koło (o średnicy naczynia) oraz paski. Paski posmaruj nutellą i wyłóż nimi dokładnie boki formy.
Żelatynę rozpuść w 100 ml wrzątku. Śmietankę ubij na sztywno. Do serka dodaj cukier, zmiksuj. Następnie wciąż miksując wlej przestudzoną żelatynę. Dodaj ubitą śmietankę oraz pokrojone wafelki, wymieszaj. Masę przełóż do naczynia, na wierzchu ułóż okrągły biszkopt. Włóż do lodówki. Deser wyjmij z formy i udekoruj polewą czekoladową.
50 minut. Porcja: 300 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie