Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne ciastka na piwie ze świeżymi borówkami. Są pyszne i mają znikomą ilość cukru :)
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 125
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 292
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 324
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13141
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 64
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 125
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 292
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 324
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13141
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 64
Składniki
Z podanych składników zagniatam ciasto i wkładam do zamrażarki na 8-10 minut. W tym czasie myję borówki i suszę na papierze kuchennym. Ciasto rozwałkowuję na grubość 3 mm i wykrawam ulubiony kształt (u mnie to akurat serduszka, ale możecie wykorzystać inne formy). Na jedno serduszko kładę 6-8 borówek, boki smaruję białkiem i przykrywam drugim serduszkiem. Boki dociskam (zrobiłam to palcami, ale możecie użyć widelca i wtedy będzie jeszcze szybciej, a ciasto zyska ładny rant :) ), następnie ciastka układam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piwosze piekę w temperaturze 180 stopni przez 20 minut, aż zrobią się delikatnie rumiane. Kiedy lekko przestygną, posypuję je cukrem pudrem. Spróbujcie się oprzeć :) Smacznego :)