Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Borówkowy pucharek"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 71
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 154
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 71
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 154
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Składniki
?Borówki zasyp cukrem i podgrzej około 10 minut. W trakcie gotowania puszczą sok i staną się miękkie. Aby przyspieszyć ten proces, włóż garnek z otrzymanym musem do zimnej wody.
W tym czasie pokrusz herbatniki i wsyp je na dno szklanych pucharków.
Część ostudzonych borówek dodaj do sera i zmiksuj na gładką masę. Wylej ją na herbatniki.
Na wierzch nałóż pozostałą część musu i po jednej pokruszonej bezie.
Tak przygotowany deser wstaw do lodówki na minimum 2 godziny. Najlepszy będzie następnego dnia.Źródło: Telemax