Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, wilgotne ciasto czekoladowe z super polewą.
Blacha do pieczenia 24 X 32 cm
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 94
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 216
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 165
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 94
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 216
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 165
Składniki
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wystudzić. Masło utrzeć z cukrem na gładką masę (około 5 minut na średnich obrotach). Następnie dodawać po 1 jajku nie przerywając miksowania. Wlać masę czekoladową, wymieszać. Wsypać przesianą mąkę, delikatnie połączyć składniki. Ciasto przelać do wyścielonej papierem do pieczenia formy 24 x 32 cm.
Przygotować polewę: serek mascarpone utrzeć z cukrem pudrem i sokiem z cytryny. Polewę wyłożyć na ciasto. Piec około 60 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.
Nie wyjmować ciasta zaraz po upieczeniu tylko wystudzić w lekko uchylonym piekarniku, a kiedy już całkowicie ostygnie włożyć do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem pokroić w kwadratowe porcje.