Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Brukselka smażona na złoto"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 180
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 154
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 90
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 180
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 154
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 90
Składniki
Brukselki obierz z brzydkich liści, umyj pod bieżącą wodą. Większe przekrój na pół, małe pozostaw w całości. Warzywa osusz papierem kuchennym, po czym wrzuć partiami na mocno rozgrzaną oliwę i przyrumień.
Gotową brukselkę odłóż na talerz, a wrzuć pokrojony w kostkę wędzony boczek oraz posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Zalej śmietanką rozrobioną z wodą.
Po chwili ponownie dołóż na patelnię brukselkę i wymieszaj całość z solą himalajską, świeżo mielonym pieprzem i szczyptą chili. Gotowe danie podawaj z bagietką i winem.
Czas: 40 min. 1 porcja = 350 kcalŹródło: Kurier TV