Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Brzoskwiniowiec"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 59
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 103
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 121
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 59
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 103
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 121
Składniki
<strong>Przepis przysłała Joanna Tokarz z Ptaszkowej</strong>
Wafelki kokosowe i płatki czekoladowe utrzyj lub zmiksuj. Wyłóż tortownicę, wyrównaj. Żelatynę namocz w szklance zimnej wody. Mleko zagotuj. Wlej powoli do żelatyny, mieszając. Masę ostudź, mieszając co jakiś czas.
Galaretkę brzoskwiniową rozpuść w szklance wrzącej wody, ostudź. Miękką margarynę utrzyj z żółtkami i cukrami waniliowymi. Dodaj dwukrotnie zmielony ser biały, cukier puder oraz olejek. Dodaj masę mleczną i galaretkę, wymieszaj.
Brzoskwinie pokrój w drobną kostkę, dodaj do masy, połącz. Rozsmaruj w tortownicy, schłodź. Ułóż winogrona, schłodź. Galaretki truskawkowe rozpuść w 750 ml wody. Ostudź, wylej na ciasto.
Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 12, cena za porcję: 1,80 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie