Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Brzoskwiniowy placek z kokosem"
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 146
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 586
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 931
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 146
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 586
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 931
Składniki
Czas przygotowania: 95 minut. 1 porcja: 525 kcal. Cena porcji: 1,50 zł
Brzoskwinie przełóż na sitko i pozostaw tak, aż dobrze ociekną z zalewy. Rozbij 5 jajek, oddziel żółtka od białek. Z mąki pszennej, 1/2 szklanki cukru, 20 dag masła, 5 żółtek oraz wiórków kokosowych szybko zagnieć ciasto.
Rozdziel je na dwie części. Z jednej uformuj kulę, zawiń w folię i włóż do zamrażalnika. Drugą cienko rozwałkuj. Placek ułóż na spodzie blachy posmarowanej wcześniej masłem i oprószonej mąką.
Pozostałe masło stop. Brzoskwinie potnij na cząstki. Twaróg wymieszaj z 1 szklanką cukru i stopionym masłem. Dodaj 2 całe jajka, sok z cytryny, proszek budyniowy oraz kaszkę. Masę serową rozsmaruj na spodzie z kruchego ciasta. Rozłóż cząstki brzoskwiń (kilka możesz odłożyć do dekoracji).
Pozostałe białka ubij. Kiedy piana będzie sztywna, domieszaj resztę cukru oraz mąkę ziemniaczaną. Bezę równomiernie rozsmaruj na owocach.
Wyjmij zamrożone ciasto. Grubo zetrzyj je wprost na wierzch sernika. Ciasto wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz około 55 minut. Wystudź. Przed podaniem ciasto potnij na porcje i ew. udekoruj listkami mięty albo melisy cytrynowej.Źródło: Tina