Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Budyń z żółtkiem po 8. miesiącu"
...ale pyszny.
Odsłon: 686
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 64
Polecam.
Odsłon: 614
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 342
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 140
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5114
...ale pyszny.
Odsłon: 686
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 64
Polecam.
Odsłon: 614
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 342
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 140
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5114
Składniki
Pół porcji mleka wymieszaj z żółtkiem i mąką ziemniaczaną. Resztę mleka zagotuj. Gdy zacznie wrzeć, powoli wlewaj do niego to z mąką oraz żółtkiem. Cały czas mieszaj danie, aby nie powstały grudki. Zagotuj całość. Gotowy budyń przelej do miseczek i odstaw na chwilę, aby trochę przestygnął. Możesz podać go z deserkiem owocowym lub przetartymi owocami, np. morelami.Źródło: Mam dziecko