Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bułeczki wieloowocowe"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 128
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 722
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 37
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 396
Polecam.
Odsłon: 462
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 128
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 722
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 37
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 396
Polecam.
Odsłon: 462
Składniki
Przepis przysłała Agnieszka Huber z Wrocławia
Ciasto: drożdze i połowę mleka wyrób. Odstaw w ciepłe miejsce. Masło utrzyj z cukrem i żółtkami. Dodaj rozczyn, mąkę i resztę mleka, wyrób. Odstaw do wyrośnięcia.
Nadzienie: dwa jabłka obierz, pokrój w grubą kostkę. Podlej wodą, podduś. Dodaj przyprawy, mieszając duś do miękkości. Dodaj pokrojonego banana, miód, sok i skórkę z pomarańczy. Pozostałe jabłko pokrój w kostkę razem ze skórką, dodaj pod koniec duszenia. Przestudź. glazury utrzyj.
Ciasto rozwałkuj, szklanką wykrój krążki. Ułóż nadzienie, zwiń. Bułeczki ułóż w odstępach na blaszce. Piecz 15-20 min w 150°C. Pod koniec pieczenia bułeczki posmaruj glazurą.
Wspaniale będą także smakowały z maślaną glazurą: łyżkę masła stop z dwiema łyżkami miodu i polej bułeczki tuż przed końcem pieczenia. Wcześniej możesz je lekko naciąć na krzyż.Źródło: Chwila dla Ciebie