Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bułeczki z kruszonką"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 26
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 37
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 90
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 292
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 26
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 37
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 90
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 292
Składniki
Ciasto: do miseczki wsyp mąkę, drożdże oraz cukier. Wlej mleko i żółtka. Zagnieć gładkie, elastyczne ciasto. Pod koniec dodaj masło. Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 45 minut.
Nadzienie: łodygi rabarbaru oczyść, potnij na kawałeczki. Proszek budyniowy wymieszaj z cukrem i 1/2 szkl. mleka. Pozostałe mleko zagotuj. Wlej rozmieszany budyń. Gotuj minutę. na kruszonkę zagnieć.
Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć. Uformuj 20 placuszków. Ułóż je na dużej blasze przykrytej pergaminem. Na bułeczki nałóż porcje budyniu oraz rabarbaru. Ciastka posyp kruszonką. Piecz około 30 minut 180°C.Źródło: Naj