Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, pulchne, proste w przygotowaniu i przede wszystkim malinowe… Ten wspaniały smak malin, można przywoływać cały rok używając malin mrożonych. Świetnie się sprawdzają.
Gnocchi to włoskie ziemniaczane kluseczki, przypominające nasze kopytka. Skor...
Odsłon: 67
Lubisz włoską kuchnię? Jeśli tak, z pewnością smakuje ci risotto. Czy wiesz,...
Odsłon: 1205
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 439
Gnocchi to włoskie ziemniaczane kluseczki, przypominające nasze kopytka. Skor...
Odsłon: 67
Lubisz włoską kuchnię? Jeśli tak, z pewnością smakuje ci risotto. Czy wiesz,...
Odsłon: 1205
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 439
Składniki
Masło rozpuściłem i ostudziłem. Drożdże rozpuściłem w mleku i dodałem do mąki. Następnie dodałem sól, jajka i cukier oraz wlałem ostudzone masło. Ciasto wyrabiałem kilka minut i zostawiłem by podwoiło swoją objętość.
Maliny wymieszałem z cukrem i mąką ziemniaczaną.
Wyrośnięte ciasto odrywałem po kawałku, robiłem płaskie placki na które układałem 2 łyżki malin. Sklejałem formując bułeczki. Układałem na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i ponownie zostawiłem do wyrośnięcia.
Kruszonka: Mąkę z cukrem i margaryną rozcieram w dłoniach aż powstaną "grudki".
Piekłem 30 minut w 180 stopniach.
Jeżeli używamy malin mrożonych, nie należy ich rozmrażać !