Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe bułeczki na śniadanie dla naszych pociech.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 38
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 56
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 676
Szybka i smaczna
Odsłon: 11239
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 283
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 38
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 56
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 676
Szybka i smaczna
Odsłon: 11239
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 283
Składniki
Wykonanie: Z lekko podgrzanego mleka, cukru, drożdży zrobić rozczyn. Gdy podrośnie dodać mąkę, olej, żółtka i wyrobić ciasto bardzo dokładnie aż będzie odchodziło od ręki. Odłożyć do wyrośnięcia, gdy ciasto podrośnie, urywać po kawałku ciasta, spłaszczyć na dłoni i nadziewać borówką wymieszaną z cukrem. Następnie formować bułeczki, dokładnie zlepić i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia spojeniem do dołu. Gotowe bułeczki posmarować pędzelkiem żółtkami rozmąconymi ze śmietanką. Piec w temperaturze 180 stopni około 25 minut do zrumienienia. SMACZNEGO.