Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Buraczana przystawka"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 307
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 398
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 591
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 307
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 398
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 591
Składniki
Botwinkę opłucz, osusz, odetnij listki (wykorzystaj je do innej potrawy). Buraczki oczyść starannie, ale nie obieraj. Wrzuć na osolony wrzątek z łyżką octu i ugotuj do miękkości (20-30 minut). Odcedź na sicie, przelej zimną wodą. Pozostaw do ostudzenia, obierz.
W tym samym czasie w osobnym garnku z posoloną wodą ugotuj ziemniaki w mundurkach. Odlej je, ostudź i obierz. Buraczki oraz ziemniaki pokrój w dużą kostkę lub na ćwiartki.
Dymkę oczyść, posiekaj ze szczypiorem. Ogórki pokrój w plasterki. Wymieszaj z buraczkami i ziemniakami. Posyp dymką. Całość skrop olejem, dopraw solą, pieprzem oraz cukrem. Udekoruj koperkiem.
Czas ok. 40 min; porcja – 230 kcal, cena 2 zł.Źródło: Świat kobiety