Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Buraczki z fasolą i ogórkami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 56
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 126
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 45
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 56
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 126
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 45
Składniki
Buraki dokładnie wyszoruj, ugotuj do miękkości. Odcedź, ostudź, obierz.
Delikatnie wydrąż jak najwięcej miąższu ze środka, pozostawiając nietknięte ścianki buraków.
Fasolę osącz z zalewy. Zmiksuj, dodając około 3 łyżki majonezu oraz szczyptę soli i pieprzu.
Ogórki konserwowe pokrój w drobną kostkę. Dodaj do pasty. Cebulę obierz, posiekaj, dodaj do pasy.
Dokładnie wymieszaj, przypraw solą i pieprzem. Masą napełnij buraczki.
<strong>Przepis przysłała Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie