Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Buraczki z potrawką z indyka na kwaśno"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 130
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 30
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 130
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 30
Składniki
Buraczki wyszoruj. Włóż do posolonej wody z octem. Gotuj około godziny. Mięso opłucz, pokrój w kostkę. Pieczarki oczyść, potnij w plasterki. Ogórki pokrój w słupki.
Na patelni rozgrzej olej. Zrumień na nim mięso. Dołóż pieczarki. Smaż 2–3 minuty. Wymieszaj z ogórkami. Podlej winem oraz śmietaną. Przypraw tymiankiem solą i pieprzem. Duś 20 minut.
Buraczki wyjmij, obierz, wydrąż. Miąższ pokrój w kostkę i dodaj do potrawki. Nałóż ją do wydrążonych buraczków. Podawaj z purée ziemniaczanym.Źródło: Naj