Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Buraczkowa sałatka"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Składniki
Buraki wyszoruj, przekrój na pół. marynaty połącz. Polej buraki, chłodź godzinę. Każdą połówkę osobno owiń folią, piecz 60-90 min w 180°C. Ostudź, obierz, pokrój.
Jabłka obierz, papryki oczyść, pokrój w kostkę. Ogórki pokrój na plasterki. sosu wymieszaj. Polej jabłka, buraczki, papryki, ogórki i oliwki, wymieszaj. Ew. schłodź.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Janeczko z Zamościa</strong>
Czas przygotowania 80 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,80 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie