Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cebulki glazurowane"
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 163
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 831
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 163
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 831
Składniki
Cebule zanurz na minutę we wrzącej, osolonej wodzie. Następnie wyjmij je, ostudź i obierz. W tym czasie w dużym rondlu rozpuść masło. Włóż cebule.
Całość zalej wodą tak, aby były przykryte. Dodaj sól i cukier puder. Następnie gotuj przez około 10 minut na wolnym ogniu do momentu, aż sos będzie miał konsystencję syropu.
Zanim wyłożysz cebule na talerz, obtocz je dokładnie w syropie i posyp posiekaną papryką.Źródło: Na żywo