Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chałka w jajku"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
<strong>Przepis przysłała Sylwia Ładyga z Brzegów koło Krakowa</strong>
Jajka roztrzep z mlekiem i szczy ptą soli. Chałkę pokrój na kromki, obtocz w masie jajecznej.
Olej rozgrzej na patelni, włóż kromki, usmaż z każdej strony na złoty kolor. Osącz z tłuszczu. Podawaj na ciepło z dżemem, miodem, masłem czekoladowym lub cukrem pudrem. W ten sam sposób możesz usmażyć czerstwy chleb, tylko jajka przypraw pieprzem i papryką.
czas przygotowania: 15 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 1,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie