Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chałwowa beza"
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 49
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 149
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 91
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 49
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 149
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 91
Składniki
Białka ubij. Dodaj cukier, ocet i mąkę ziemniaczaną. Na papierze do pieczenia zrób dwa placki. Piecz w temp. 180°C. Po 5 minutach obniż do temp. 150°C, piecz 1,5 godziny. Wystudź w piekarniku.
Śmietanę ubij, dodaj chałwę i mascarpone, zmiksuj. Kremem przełóż bezy. Czekoladę rozpuść w garnku z masłem i mlekiem, polej wierzch, posyp orzechami.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień