Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 275
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 108
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 777
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 885
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 275
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 108
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 777
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 885
Składniki
Żelatynę mieszamy z 1/3 szklanki przegotowanej ciepłej wody, odstawiamy do napęcznienia. Mikserem ubijamy śmietanę kremówkę, dodając po łyżeczce żelatyny. Mocno ubitą śmietanę wstawiamy na 30 minut do lodówki, by się schłodziła.
Na folii układamy połowę herbatników w trzech przylegających do siebie, równych rzędach. Smarujemy 1/3 śmietany, przykrywamy resztą herbatników dokładnie tak samo ułożonych, na które wykładamy resztę śmietany. Boczne rzędy herbatników zawijamy do środka tak, by utworzyły trójkąt i na 2-3 godziny wkładamy do lodówki. Po tym czasie ciasto dzielimy na poszczególne części i układamy na tacy.
Na małym ogniu topimy masło, wsypujemy kakao i cukier puder. Mieszamy do rozpuszczenia się cukru i powstania polewy. Ciepłą polewą dekorujemy ciastka, posypujemy wiórkami kokosowymi i dekorujemy owocami.
Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej sztuki około 1,70 złŹródło: Rewia