Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki wypiek z przejrzałych bananów
widelec, łyżka, miska, 2 blaszki keksówki metalowe lub silikonowe
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 34
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 7
Polecam.
Odsłon: 142
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 92
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 34
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 7
Polecam.
Odsłon: 142
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 92
Składniki
Wymieszaj masło z cukrem.
Dodaj rozbełtane widelcem jajka i rozgniecione np. widelcem banany.
Włącz piekarnik na 175 stopni góra/dół
Powoli dodawaj przesianą mąkę wymieszaną z sodą i solą. Lekko mieszaj ciasto w trakcie dosypywania.
Dodaj wybrane bakalie w sumie ok 1,5 szklanki, albo mniej jeśli ktoś nie lubi.
Wszystko wymieszaj łopatką.
Foremkę wysmaruj masłem i obsyp mąką. W zależności od wielkości foremki można użyć 2 mniejszych. Przy foremkach silikonowych pomijamy ten krok.
Wlej ciasto do foremek
Piec 45 min w piekarniku, w temperaturze 175 stopni. Z doświadczenia wiem, że warto sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest już upieczone. Przy grubej warstwie ciasta lubi się nie przepiec.