Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chrupiąca kostka z pistacjami"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 507
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 507
Składniki
Czekoladę, mleko skondensowane, masło i sól włóż do garnka o grubym dnie i podgrzewaj na małym ogniu, aż się roztopią.
Pistacje włóż do foliowej torebki i rozbij je wałkiem na mniejsze i większe kawałki.
Do masy dodaj orzechy, pokruszoną czekoladę karmelową, wymieszaj.
Przełóż masę do aluminiowej blaszki (23x23cm), wygładź powierzchnię łopatką.
Odstaw do ostygnięcia, a następnie włóż do lodówki, żeby stwardniała. Pokrój na niewielkie porcje – kwadraty lub prostokąty.
Część możesz z powodzeniem zamrozić. Rozmrożone są równie pyszne jak świeże.Źródło: Kobieta i życie