Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chrupiąca sałatka w sosie jogurtowym"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 60
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 164
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 212
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 406
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 60
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 164
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 212
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 406
Składniki
Sałatę opłucz, osusz, liście porwij na kawałki. Jajka ugotuj na twardo, wystudź i obierz. Pokrój na cząstki. Pomidorki umyj, osusz i przekrój na połówki. Oczyść paprykę, pokrój w paski. Dymkę poszatkuj. Fasolkę obgotuj, przestudź, pokrój na kawałki. Oczyszczone rzodkiewki i marchewki pokrój w plastry.
W dużej misie wymieszaj wszystkie przygotowane warzywa, dodaj cząstki jajek. Jogurt połącz z sokiem z cytryny, oliwą oraz octem. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Polej sałatkę tuż przed podaniem na stół.
porcje, czas ok. 25 min; porcja – 230 kcal, cena 3,10 złŹródło: Świat kobiety