Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chrupiąca sałatka z groszkiem cukrowym"
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 147
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 44
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 213
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 147
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 44
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 213
Składniki
Kalafior oczyść, opłucz, podziel na różyczki. Groszek cukrowy oczyść, strączki umyj, ew. pokrój na połówki. W garnku zagotuj posoloną wodę. Włóż różyczki kalafiora. Gotuj je 10 minut. W połowie czasu gotowania dołóż groszek cukrowy.
Ugotowane warzywa odcedź. Przelej na sitku zimną wodą i osącz. Dymki oczyść, pokrój w cienkie ukośne plasterki. Kwaśną śmietanę wymieszaj z majonezem oraz sokiem cytrynowym i musztardą. Sos przypraw do smaku solą, pieprzem oraz curry.
Wszystkie warzywa wymieszaj na półmisku. Przed podaniem sałatkę polej przygotowanym sosem. Lekko przemieszaj. Gotowe danie możesz udekorować listkami natki pietruszki oraz cząstkami cytryny.
30 min Porcja: 230 kcalŹródło: Naj