Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chrupiący seler z sezamem"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 126
Polecam.
Odsłon: 1025
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 126
Polecam.
Odsłon: 1025
Składniki
Seler umyć, obrać, pokroić w plastry (ok. 8 sztuk), ugotować w osolonej wodzie (ok. 15 minut). Plastry szynki pokroić w spore kawałki, ser podzielić na osiem części.
Jajka rozkłócić, doprawić solą i pieprzem.
Każdy plaster selera rozciąć jak kieszeń, włożyć kawałki szynki i sera, otoczyć w mące, zanurzyć w jajkach, obtoczyć w sezamie, usmażyć na złoto na patelni. Podawać z pokrojonym w kostkę pomidorem, posypanym posiekaną cebulą i pieprzem, skropionym octem.
Kieszonki selera możesz nafaszerować nie tylko serem pleśniowym. Sprawdzają się też twarde sery żółte albo mozzarella.
ok. 55 minut.Źródło: Twoje Imperium