Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasteczka bezowe z truskawkami"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 4
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 208
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 376
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 4
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 208
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 376
Składniki
Truskawki umyj, usuń szypułki, odsącz, pokrój na połówki. Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Miksując, syp porcjami cukier, aż powstanie lśniąca sztywna piana. Wsyp mąkę ziemniaczaną i delikatnie wymieszaj.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia, narysuj kółka. Nałóż masę do szprycerki i rozłóż ją spiralnie na narysowane kółka, tworząc placuszek (zachowaj między nimi dosyć duże odstępy). Wstaw blachę do piekarnika nagrzanego do 180°C. Od razu zmniejsz temperaturę do 90°C. Piecz 20-30 minut.
Śmietanę kremówkę ubij na sztywno z cukrem pudrem, potem wymieszaj z serkiem mascarpone. Krem nałóż na bezy, udekoruj truskawkami lub innymi sezonowymi owocami.
Czas: około 60 minutŹródło: Dobry Tydzień