Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, kruche ciasteczka o lekko cytrynowym smaku najlepiej smakują w okolicach świąt ;)
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 141
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 115
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1046
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 141
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 115
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1046
Składniki
Do przesianej mąki dodać miękkie masło, żółtka, cukier puder i skórkę z cytryny. Wyrobić ciasto. Gotowe ciasto zawinąć w folię spożywczą i na ok. 60 min. schować do lodówki.
Następnie toczyć kuleczki i kłaść w odstępach na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 6-8 min.
Wystudzone ciasteczka posmarować czekoladą i złożyć. następnie w kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę wymieszać z kremówką i przystroić ciasteczka. Ciasteczka były przygotowywane na święta, ale nadają się także na codzienny deser :) Smacznego!