Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasteczka kakaowo-pomarańczowe"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 211
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 211
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Składniki
Mąkę przesiej z proszkiem. Dodaj cukier, zimne masło i jajko, posiekaj nożem i szybko zagnieć. Ciasto podziel na 2 części. Do jednej dodaj kakao, a do drugiej startą skórkę pomarańczową z likierem. Zagnieć i wstaw na 30 minut do lodówki.
Z obu części uformuj wałek tej samej długości. Kakaowy delikatnie rozwałkuj i owiń nim wałek pomarańczowy. Odstaw na 30 minut do lodówki. Pokrój na plastry 0,5 cm i piecz 15 minut w 180°C.Źródło: TV14