Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki w słodkiej wersji.
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 217
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 763
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1809
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 161
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 236
Polecam.
Odsłon: 284
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 217
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 763
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1809
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 161
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 236
Polecam.
Odsłon: 284
Składniki
Masło miksujemy z cukrem pudrem. Dodajemy jajko, żółtko, obydwie mąki, sodę i śmietanę. Wyrabiamy ciasto.
Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Koniec butelki wtykamy w kakao, a następnie wciskamy w kulkę ciasta. Czynność powtarzamy do wyczerpani kulek z ciasta.
Ciasteczka przekładamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia w niewielkiej odległości.
Ciasteczka pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 170'C przez około 20 minut. Po upieczeniu studzimy na kratce. Smacznego !!!
;-D
;-)))