Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasteczka marchewkowe"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 14
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 177
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 14
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 177
Składniki
Zagotuj miód z cukrem. Dodaj masło, cynamon i goździki. Wystudź.
Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj startą marchew, miodową masę, jajka, migdały, rodzynki i kakao. Wstaw do lodówki na 3 godziny.
Zwilż dłonie i formuj ciastka z ok. 2 łyżek masy. Układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do gorącego piekarnika (temp. 175 st. C), piecz ok. 30 minut. Rozpuść polewę zgodnie z przepisem na opakowaniu i udekoruj nią ostudzone ciasteczka.Źródło: Olivia