Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 47
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 74
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 35
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 113
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 47
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 74
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 35
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 113
Składniki
Poprzedniego dnia -cytrynę pokroić w plasterki i zasypać cukrem.
Dnia właściwego dla powstania ciasteczek- mąkę, masło , cukier,cukier waniliowy, proszek do piecz.,żółtka zagnieść szybko dodając tyle mleka by ciasto odchodziło od dłoni, pod koniec dodać utartą czekoladę i wmieszać ją do ciasta - ciasto schłodzić ok.1 godz.
Cytrynę (bez soku , który można zużyć do herbaty) pokroić drobniutko. Z ciasta urywać kawałki i formować kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko rozpłaszczać i posypać borówkami i cytryną. Piec na nasmarowanej tłuszczem blasze - ok.10 min do zrumienienia (190 st)
Smacznego.