Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasteczka z kwiatkiem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 170
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 152
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 81
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 170
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 152
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 81
Składniki
Utrzyj masło z cukrem, dodaj aromat, mąkę, żółtka, wyrób ciasto ręcznie. Uformuj kulę, zawiń w folię, wstaw do zamrażarki na 30 minut. Mak zalej wrzątkiem, pozostaw do wystudzenia, odsącz, zmiel trzy razy, wymieszaj z powidłami.
Formuj z ciasta kulki, układaj na papierze do pieczenia. Każdą spłaszcz, zrób wgłębienie, nałóż łyżeczkę masy makowej, zrób dekorację z migdałów, rodzynek i pestek dyni. Piecz 20 minut w temperaturze 180° C.Źródło: Dobry Tydzień