Do góry

Desery Przepis na:

Ciasteczka z marmoladą

Ciasteczka z marmoladą

Autor:

Przepisów i artykułów: 601 Ocena: 12592

Dodano:

Odsłon: 2900

Łatwe, proste i szybkie kruche ciasteczka z marmoladą. Nie przejdziesz obok nich obojętnie, rozpływają się w ustach, na jednym nie skończysz. Ciasteczka te można również zrobić bez użycia worka cukierniczego, czyli normalnie rozwałkować i wykrawać ciasteczka. Polecam, idealne do kawy lub herbaty, a dzieci też chętnie po nie sięgają.

Składniki

  • 45 szt.
  • 300 g mąki pszennej
  • 200 g miękkiego masła w temp.pokojowej
  • 80 g cukru pudru
  • 1 białko
  • ulubiona marmolada lub powidła
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ciasteczka z marmoladą

Przygotowanie

  1. Masło ubić z cukrem pudrem na puch, dodać białko, zmiksować, następnie stopniowo dodawać przesianą mąkę.
    Zagnieść miękkie i jednolite ciasto.
    Ciasto jest gotowe do robienia ciasteczek.
    Ciasto można rozwałkować na grubość 5 mm i wykrawać ciasteczka wykrawaczami, lub przy pomocy silikonowego rękawa i tylki do tortów wyciskać ciasteczka. Zrobić palcem wgłębienie na środku każdego ciacha i nałożyć odrobinę marmolady.
    Piec w temp.180 C ok.10 min. do zarumienienia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń