Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciastka czekoladowe z migdałami"
...ale pyszny.
Odsłon: 605
Polecam.
Odsłon: 562
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 59
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 52
...ale pyszny.
Odsłon: 605
Polecam.
Odsłon: 562
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 59
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 52
Składniki
Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę. Dodaj jajko, aromat, mąkę, proszek do pieczenia, sól i kakao lub rozpuszczoną czekoladę. Ucieraj, aż wszystkie dokładnie się połączą. Uformuj z ciasta kulę, zawiń w folię spożywczą, wstaw do zamrażalnika na 30 minut.
Ciasto rozwałkuj na grubość pół centymetra, wycinaj z niego kółka. Ciasteczka układaj na papierze do pieczenia, posyp płatkami migdałowymi. Piecz około 20 minut w temperaturze 180°C.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień