Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciastka czerwone słoneczka"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Składniki
Mąkę przesiej, dodaj masło, posiekaj nożem. Dodaj przesiany cukier puder, żółtko, zagnieć ciasto. Zawiń je w folię, chłodź przez godzinę w lodówce.
Wyjmij, rozwałkuj na bardzo cieniutki placek. Wycinaj ciastka, w połowie z nich zrób w środku dziurkę.
Ciastka układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 20 minut w temperaturze 180°C, wystudź. Do garnka wlej konfiturę, zagotuj, dodaj galaretkę, mieszaj, aż się rozpuści, wystudź.
Masą przełóż ciasteczka, zlepiając je ze sobą. Posyp przesianym cukrem pudrem.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień