Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka prostych składników, odrobina wolnego czasu i kruche ciasteczka będą gotowe do jedzenia! Gwarantujemy, że wasi domownicy i goście pokochają ich smak i poproszą o więcej! Dawniej do ich przygotowania wykorzystywano maszynkę do mielenia mięsa. Obecnie możemy nadać im finezyjne kształty używając szprycy cukierniczej z odpowiednią końcówką lub skorzystać z prostszego sposobu, jakim jest rozwałkowanie ciasta i wycinanie kształtów przy użyciu foremek lub szklanki.
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 63
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3311
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 63
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3311
Składniki
Skwarki mielimy przy użyciu maszynki do mielenia mięsa.
Do zmielonych skwarek dodajemy mąkę, jedno całe jajko, jedno żółtko, proszek do pieczenia i cukier. Zagniatamy ciasto.
Z gotowego ciasta formujemy ciasteczka. Do tego celu możemy wykorzystać starą maszynkę do mielenia mięsa z odpowiednią końcówką, szprycę cukierniczą lub wykorzystać ręce i formować małe kuleczki w dłoniach.
Gotowe ciasteczka ze skwarkami układamy na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 15 minut.