Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciastka serowe z morelami"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32564
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 50
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 923
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 332
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32564
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 50
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 923
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 332
Składniki
Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia, przesiej. Masło zetrzyj na tarce i wymieszaj z mąką. Dodaj twaróg, żółtko i cukier. Zagnieć ciasto, schładzaj przez godzinę.
Morele umyj, przekrój na połówki, usuń pestki. Ciasto rozwałkuj, wytnij z niego kółka o średnicy 10 cm. Układaj je na blasze pokrytej papierem do pieczenia. Na każdym kółku ułóż trzy połówki moreli środkami do góry. Możesz je lekko posłodzić, jeśli są kwaśne.
Piecz ciastka 30 minut w temperaturze 180°C. Ciastka wyjmij, wystudź, posyp przesianym cukrem pudrem. Możesz je podawać na ciepło z owocami lub na zimno.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień