Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka orzechowo-owsiane tłuczkiem do mięsa tłuczone. Wspaniale smakują, długo się przechowują, no i po prostu są smaczne.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 147
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 36
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 147
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 36
Składniki
Płatki lekko prażymy na suchej patelni. Orzechy z płatkami delikatnie rozdrabniamy z robocie, dodajemy resztę składników, mieszamy.
Zagniatamy ciasto rękami, dzielimy na dwie części, jedną chowamy do lodówki z drugiej robimy kilkanaście kuleczek. Wielkość ciasteczek nie ma znaczenia , grubsze i cieńsze smakują tak samo dobrze. Kuleczki rozkładamy na blaszce pokrytej papierem do pieczenia i każdą lekko rozpłaszczamy tłuczkiem do mięsa. Ciasteczka w zależności od grubości pieczemy do lekkiego przyrumienienia od 15 do 25 minut. Bardzo dobrze przechowują się w blaszanych pudełkach, szklanych i plastykowych pojemnikach.