Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciastka z bazylią"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Składniki
Masło i czekoladę rozpuść razem w rondelku i wystudź. Opłukane listki bazylii drobno posiekaj. Jajka zmiksuj z cukrem. Dodaj do nich rozpuszczone masło i czekoladę, bazylię oraz mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto odstaw do lodówki na dwie godziny.
Po tym czasie porób z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego. Każdą lekko spłaszcz. Ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 12-15 minut w temperaturze 170 stopni.
CZAS: około 30 minut (bez leżakowania ciasta)
<strong>Pani Aneta Palka mieszka w Słupsku</strong>Źródło: Dobry Tydzień