Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 126
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22730
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 133
Polecam.
Odsłon: 5121
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 126
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22730
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 133
Polecam.
Odsłon: 5121
Składniki
Masa krówkowa: mleko skondensowane gotujemy 2 godziny (gotową masę również musimy chwilę potrzymać we wrzątku, żeby lepiej się rozsmarowała). Na kwadratową tortownicę wykładamy herbatniki i na nie wylewamy jeszcze ciepłą masę z mleka skondensowanego. Przykrywamy kolejną warstwą herbatników i odkładamy do ostygnięcia.
Masa budyniowa: budyń gotujemy wg przepisu na opakowaniu z dodatkiem 3 łyżek cukru. Margarynę ucieramy i łączymy z zimnym budyniem. Wykładamy na warstwę herbatników i przykrywamy kolejną.
Masa śmietanowa: Żelatynę rozpuszczamy w kilku łyżkach zimnej wody, po kilku minutach lekko podgrzewamy do rozpuszczenia. Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy przestudzoną żelatynę i miksujemy razem. Wykładamy na herbatniki.
Ciasto schładzamy w lodówce minimum 2-3 godziny, najlepiej całą noc, wtedy herbatniki zmiękną. Przed podaniem wierzch ciasta dekorujemy startą czekoladą.